m
Wij nodigen jullie van harte uit om onze site eens goed te bekijken, hopelijk hebben wij dé oldtimer voor uw bruiloft en/of evenement. Heeft u de juiste auto gevonden? Neem dan vrijblijvend contact op voor een passende offerte.

VOLG ONS:

CONTACT

  • 316 5555 0000
  • info@oldtimerheerhugowaard.nl
  • Heerhugowaard, Nederland
OPENINGSTIJDEN
09:00 - 18:00
7 dagen per week
SHOWROOM 
Buys Ballotstraat 6,
1704SK Heerhugowaard
CONTACT 
+316 5555 0000
info@italianandfriends.nl
VOLG ONS

Over ons

Hoe het allemaal begon..

Een grote passie voor auto’s, daar begon het allemaal mee.. zomaar op een avond toen wij met z’n vieren aan de keukentafel zaten kwam het ter sprake.
Wij hadden alle ideeën op tafel gelegd en begonnen de zoektocht naar onze eerst Fiat 500 oldtimer.

Waarom een Fiat 500 zult u misschien wel denken.. nou ik, Robin & mijn moeder Yvonne zijn Italiaans en zijn helemaal weg van de 500 vandaar dat onze keuze snel gemaakt was. Edwin & Rodney hebben ook een grote passie voor auto’s en brengen dan ook de auto’s naar de locaties. De auto’s worden door ons professioneel met onze eigen auto transporter naar de plaats van bestemming vervoerd.

 

Al snel was de afspraak gemaakt voor de eerste bezichtiging van de 500 “Giulia” en de rest is geschiedenis.. daarna zijn “Dolce & Briciola” er bij gekomen. De zoektocht voor de andere witte 500 ging verder in Italië waar wij er heel veel hebben bezichtigd, maar er was één 500 die het meest opviel en dat was Briciola met de roomwitte kleur in combinatie met het bordeaux kleurige kap en interieur.. geweldig!! Briciola hebben wij in december 2017 opgehaald uit Italië en in het begin van 2017 zijn wij ook druk geweest met de restauratie van een unieke Fiat 500, “Dolce” deze 500 komt uit 1960. Dit model heet de D en is het tweede model van de 500 oldtimer en kenmerkt zich aan de “controvento” deuren, die precies andersom open gaan, het volledige open dak wat nog een extra dimensie geeft. Deze Fiat kochten wij met alleen de kale body en is vanaf de carrosserie helemaal opnieuw opgebouwd, dit project was ook voor ons erg speciaal om mee te maken.

Onze nummer 1 prioriteit was vanaf het begin al duidelijk, de auto’s moeten 100% in orde zijn, zowel optisch als motorisch. Geen deukje is er aanwezig en dat is een heel fijn gevoel om met zo’n prachtige “trouw”auto op pad te gaan.

Binnen een paar maanden kwamen wij snel tot de ontdekking dat er heel veel vraag was naar de trouwauto’s en dat gaf ons stof tot nadenken.. een oude Kever cabrio wellicht? Ja!
Wat later ook een gouden greep bleek te zijn, de Kever cabrio is nou eenmaal een charmante verschijning en is ook volledig gerestaureerd. Dit model, de 1302 komt uit 1972 en is maar slechts twee jaar (van augustus 1970 tot en met juli 1972) gebouwd. Dit maakt het een unieke auto waar wij ook heel zuinig en trots op zijn. Als het weer het toelaat maakt ze graag een ritje door de polder of langs de kust om de motor weer lekker te laten lopen want ja het is natuurlijk belangrijk dat ze niet alleen maar stilstaan, deze schoonheid wil graag gezien worden en dat snappen wij helemaal!

 

U merkt waarschijnlijk al dit stopt hier niet.. dat klopt haha! Al gauw hadden wij twee prachtige New Beetle cabrio’s op het oog die beiden ook in perfecte staat waren, de babyblauwe stond te koop in Duitsland en op de een op andere dag besloten we om er naar toe te gaan en wij waren meteen verkocht!
De collectie stond op al op 6 en om een breed assortiment aan te bieden besloten wij om ook de luxe Range Rover sport in de collectie op de nemen, want naast de charme van een mooie oldtimer is een beetje luxe ook niet verkeerd!

Een aantal maanden verder en zitten inmiddels op 9 prachtige auto’s.. aangevuld met een geweldige DAF Daffodil 31, Kever 1303 Triple White en sinds kort mogen wij ook een Bentley GTC Mulliner in onze collectie toevoegen, een ware schoonheid!

Wij zijn een echt familiebedrijf die oog heeft voor detail en alle tijd neemt om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Al gaat het om een heerlijk dagje toeren of dé trouwauto vast te leggen voor de grote dag zelf, wij kunnen jullie op diverse manieren ontzorgen o.a. met de breng & haal service. Bloemstukken kunt u ook gemakkelijk bij ons huren, diverse stukken zodat er altijd wat voor u tussen zit. Natuurlijk heeft u ook de keuze in verse bloemen en daarvoor werken wij samen met een vaste bloemiste die net als ons oog heeft voor detail en het vak subliem uitvoert.

Onze auto’s staan voor het ultieme gevoel van genieten, kwaliteit en alleen al het zien van een van onze young of oldtimers geeft u al een grote glimlach!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.