m
Wij nodigen jullie van harte uit om onze site eens goed te bekijken, hopelijk hebben wij dé oldtimer voor uw bruiloft en/of evenement. Heeft u de juiste auto gevonden? Neem dan vrijblijvend contact op voor een passende offerte.

VOLG ONS:

CONTACT

  • 316 5555 0000
  • info@oldtimerheerhugowaard.nl
  • Heerhugowaard, Nederland
OPENINGSTIJDEN
09:00 - 18:00
7 dagen per week
SHOWROOM 
Buys Ballotstraat 6,
1704SK Heerhugowaard
CONTACT 
+316 5555 0000
info@italianandfriends.nl
VOLG ONS

Over ons

Hoe begon ons avontuur nu eigenlijk?

Allereerst door ons even voor te stellen:

Oldtimerverhuur Italian & Friends bestaat uit Yvonne, Edwin, Rodney en Robin met allemaal een hele grote passie voor auto’s.. nieuw, young of oldtimer dat vinden wij allemaal geweldig!

Begin het jaar 2017 begon het opeens te borrelen aan de keukentafel om een Fiat 500 aan te schaffen en te gaan verhuren voor bruiloften en evenementen. Waarom een Fiat 500 zult u misschien wel denken.. nou ik, Robin & mijn moeder Yvonne zijn Italiaans en zijn helemaal weg van de 500 vandaar dat onze keuze snel gemaakt was. 

De zoektocht naar de eerste 500 duurde niet lang en daarbij kwamen wij er al snel achter dat wij de 500 in topstaat wilde hebben. Dat betekende dus restaureren! 

Al snel was de afspraak gemaakt voor de eerste bezichtiging van de 500 “Giulia” en de rest is geschiedenis.. daarna zijn “Dolce & Briciola” er bij gekomen. De zoektocht voor de andere witte 500 ging verder in Italië waar wij er heel veel hebben bezichtigd, maar er was één 500 die het meest opviel en dat was Briciola met de roomwitte kleur in combinatie met het bordeaux kleurige kap en interieur.. geweldig!! Briciola hebben wij in december 2017 opgehaald uit Italië en in het begin van 2017 zijn wij ook druk geweest met de restauratie van een unieke Fiat 500, “Dolce” deze 500 komt uit 1960.

Dit model heet de D en is het tweede model van de 500 oldtimer en kenmerkt zich aan de “controvento” deuren, die precies andersom open gaan, het volledige open dak wat nog een extra dimensie geeft. Deze Fiat kochten wij met alleen de kale body en is vanaf de carrosserie helemaal opnieuw opgebouwd, dit project was ook voor ons erg speciaal om mee te maken.

Binnen een paar maanden kwamen wij snel tot de ontdekking dat er heel veel vraag was naar de trouwauto’s en dat gaf ons stof tot nadenken.. een oude Kever cabrio wellicht? Ja!

Wat later ook een gouden greep bleek te zijn, de Kever cabrio is nou eenmaal een charmante verschijning en is ook volledig gerestaureerd. Dit model, de 1302 komt uit 1972 en is maar slechts twee jaar (van augustus 1970 tot en met juli 1972) gebouwd. Dit maakt het een unieke auto waar wij ook heel zuinig en trots op zijn. Als het weer het toelaat maakt ze graag een ritje door de polder of langs de kust om de motor weer lekker te laten lopen want ja het is natuurlijk belangrijk dat ze niet alleen maar stilstaan, deze schoonheid wil graag gezien worden en dat snappen wij helemaal!

Ondertussen staat onze collectie op 14 auto’s en zal dit in de toekomst blijven groeien.

Wij kiezen de auto’s uit met de grootste zorg en oog voor detail zodat alles in het totaalplaatje klopt. Onze nummer 1 prioriteit was vanaf het begin al duidelijk, de auto’s moeten 100% in orde zijn, zowel optisch als motorisch. Geen deukje is er aanwezig en dat is een heel fijn gevoel om met zo’n prachtige “trouw”auto op pad te gaan.

Bruidsparen die niet om de hoek wonen maar toch even de tijd nemen om bij ons in de showroom de trouwauto te bekijken en een proefritje maken, geven aan dat de auto’s er nog mooier uitzien dan op de foto’s en dat waarderen wij enorm.

In 2018 al ruim 70 bruiloften/evenementen draaien maakt ons allen erg trots en dat is iets waar wij allen hard voor werken om elk bruidspaar dé trouwauto mee te geven op de grote dag zelf!

Wij zijn een echt familiebedrijf die oog heeft voor detail en alle tijd neemt om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Al gaat het om een heerlijk dagje toeren of dé trouwauto vast te leggen voor de grote dag zelf, wij kunnen jullie op diverse manieren ontzorgen o.a. met de breng & haal service. Bloemstukken kunt u ook gemakkelijk bij ons huren, diverse stukken zodat er altijd wat voor u tussen zit.

Onze auto’s staan voor het ultieme gevoel van genieten, kwaliteit en alleen al het zien van een van onze young of oldtimers geeft u al een grote glimlach!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.